Bensunäidikuga muutusteta (loe: näitab "teibaid". Noh ikka neid teibaid, millest vahel ikka juttu tehakse, kui asi valetab

Õlimõõte varda vahetasin ära. Sellel on nüüd varda küljes tihend, mis takistab õli sealtkaudu välja immitsemast. Õli leke kahanes topelt. Tiivakoobas ja kõik muu eelnev mootori vahel on nüüd kuiv, aga niiskeks jääb karter siduri poolt.
Piduritule lüliti panin Lada oma ja lisasin stopptulede süttimise kontrollambi, mille jaoks kasutasin ära tagaklaasi soojenduse lambi augu (küttevendi lüliti juures). Nüüd näeb, kas stopptuled süttivad pedaalile vajutades või mitte. Viimasel juhul on lüliti jälle "sealsamas"

Vahepeal surkisin bensutaseme andurit, proovisin seda käsitsi liigutada ja näha, palju osuti liigub. Jah väga väikeses ulatuses liigub, järelikult on näidikuga ikka jama. Samas kasutasin juhust ja piilusin, palju bensutase on. Ajasin sobiva pulga sisse ja leidsin taseme oleva 7cm paagi põhjast pinnani. Võrdluseks mõõtsin paagi kõrguse põhjast, see oli 12cm (anduri tasemeni 11cm). Siin peab bensunäidik vähemalt poolt paaki näitama.
Igastahes jätkasin sõitmist kuni otsa sai. Välja arvutamisel tuligi igapäeva kulu enam vähem täpselt 10L/100km.
Täna võtsin kätte ja panin antenni omale kohale. Puurisin-viilisin selleks originaalkohale ava. Vähemalt sain lahti jalus vedelevast antennist.
Teada on ammu, et mootori karteris on surve. Ühendasin lahti õhufiltri ja klapikambrikaane vahelise vooliku ning panin pika jupi otse auto alla välja ning õhufiltri otsa tegin pimedaks. Edasi igastahes läks nii, et sooja mootoriga peale käigu väljalükkamist kippus mootor üsna tihti ära kustuma ning tuvastasin ebaühtlase tühikäigu. Keerasin karbast tühikäiku juurde, ei ole tahtmist kodus sellega maid jebida. Üleüldse olen viimasel ajal neid väljasuremisi rohkem täheldama hakanud, tihtipeale ei ole gaasile vajutamisest ka tolku, kui tahho osuti vaikses tempos alla 1000 pöörde läheb, viimasel ajal raban lihtsalt õhuklapi nuppu. Tundub, et karbas on bensunälg, peaks taset kontrollima. Kunagi 4 aasta eest leotasin karbat nädal aega nitrolahustis ja kokku pannes sai tase ka nii enam vähem pandud. Mingi jama igastahes on, soojalt 3/4 kordadest läheb kehvasti käima, starterit ketrates kostub kapoti alt aevastusi, mis starteri pöördeid justnagu korraks vähemaks võtab ja lõpuks käivitub ikka põhjagaasiga. Mul pole suviti sellega jama kunagi olnud, ikka talvel oli nii. Nüüd ühendasin tuulutuse vooliku ka lahti ja esimene käivitus oligi heledate plaksudena kuulda. Varem justkui summutatud oli. Krt, tuulutusest need kostuvad? Käivitamise probleemid (eelkõige talviti) on olnud tal häda algusest peale. Ikka lauldakse, et süüde vale (ma nüüd pole 5 aastat kindlasti seda näppinud), aga see asi on ammu otsast otsani läbi proovitud, seal viga pole. Olen ikka karba poole (mehaaniline DAAZ 2101) vahtinud. Nüüd aastatega on karbasid juurde siginenud, peaks hakkama katsetama. Üldiselt olen kahtlustama hakanud ka mootorit ennast, kas kolvirõngad läbi või veel midagi hullemat, et karteris selline "tuul" möllab...