Selle sõberdi oletust mõtiskledes...et misjaoks mosu 1500 kuubikulisel kolme erineva kõvadusega mootoripatja vaja on? Mootor ju sama pmst,kui mõningased pisidetailid välja arvata.Muhulane kirjutas:TALUPOEG TALUJA kirjutas:Täna sai siis üks vana asi lahendatud. Ostsin suka ja toppisin esimese toru ja reso vahele. Pikkust vast 15 cm. jagu. Tulemus väga hea! Kadunud on kõmin mis kindlasti häiris taga istujaid ja ka minu eriti treenitud kõrva. Ka tühikäigul on hääled kabiinis vaiksemad. Nüüd on juba kuulda tagasilla või käigukasti pisikesi undamisi ja muid hääli...
Poemüüjaga lobisedes pakuti veel varianti,et peaksin tänapäevasemad mootoripadjad kasutusse võtma. Mõne diiselpilli omad. Soovitati lausa autolammutusest läbi astuda. Täitsa hea mõte. Aga esiteks tahaks ühe asja selgeks teha. Nimelt sõber sosistas kõrva,et neid Mosse mootoripatju pidi olema kolme erineva tugevusega? Ma olen täheldanud erinevaid ,näiteks markeeringuga 965...seega Muhu omad? Välimuselt siis samad kui minu Mossel,piklikud. Mingid neljakandilised ja kõrgemad on ka olemas. Ja vahe on veel kinnituspoldi vindisammus. Kas oskate midagi lisada?
Hetkel minu autul olevad padjad on päris jäigad ja mingid mõtted liiguvad,et järsku saaks seda müra pehmemate patjadega natuke vähemaks. Üldiselt olen juba praegu asjade käiguga rahul aga väikesi võimalusi on veel....... ehk nagu sõber ütleb:" Natuke siit-natuke sealt ja kokku on üks suur viga."
Tänan.
Pigem eelistaks ise uute patjade monteerimist. Vana asi on vana asi

1500 kuubikulistel mossedel on mootoripadjad, nii vasaku kui ka parema poole oma erinevad. Talupojal on kasutuses varasemate mossede, kuni 1360 kuubikut omavate mootorite padjad. Need on ühesugused nii vasak, kui parem. Samad padjad on kasutuses ka sapakatel markeeringuga 965-..... ja ka Pobedadel ja Volgadel, nii 21 kui 24 markeeringuga 20-..... Kas neid teadlikult erineva jäikusega tehakse, kahtlen selles. Lõppproduktina ahjust tulles võivad nad tänu kummi koostise erinevusele ja küpsetusastmele tõesti olla nii jäigemaid kui pehmemaid.
Igal juhul leevendab keresse ülekanduvat vibratsiooni pehmem padi. Julgelt võid katsetada vanade äranätsutatud pehmekestega. Usu, tulemus on hämmastav!
Täna sai muhul mootor remondiks maha võetud, üllatuseks oli ühe poole mootori padi pooleks ehk vulkaniseeritud metallplaadi osa oli kummi küljest lahti. Sellele vaatamata eelnevalt mingit erilist vibratsiooni kerele ei täheldanud. See aga võib tekkida peale uue ja jäiga padja panekut.