Oh,ei ole seal miskit keerulist. Vana nali juba...janek555 kirjutas:Katkestan su köitvat monoloogi aga huvi ei anna oodata. Kas treisid selle punni paksemast materjalis ja koos kraega? Kuidas saavutasid punni kinnitamiseks pinge? Kas pressisid lihtsalt väljapoole kummi ja lõid sisse sirgu? Või veel mõni kavalam nõks?
No esimese asjana mõõtsin ära augu. Ja sealt sain mõõdu,millele liitsin täpselt kümnendiku mm. Treisin kõigepealt ära augu. Augu tooriku otsa sisse tegin vana punni mõõtude järgi aga jätsin rohkem varu. Pealt treisin siis nii, et ääre poolt (augu poolt) serv sai veel paar kümnendikku suurem tehtud. See tähendab seda,et nagu lehtri moodi....ja servast vaadates hakkasin jämedamat kohta treima pea laiuse keskelt. Krt. kas keegi üldse aru saab...mida ma siin ajan...
Aga pärast pealt treimist lõikasin teraga paraja laiusega punni..... tagant ots sai veel kumeraks treitud,et oleks parem sisse lüüa... Treisin ka august peenema torni ja lõingi mõne kõksuga punni sisse. Ja et libedamalt läheks...panin veel hermetsi ka vahele..... sellest polnud vast kasu aga noh,seleta joodikule,et alla ei tohi ennem võtta.. ikka peale,ikka peale...
Tehase poolt näiteks Pobi veesärgi punn on hoopis löödud plekist plärtsti välja ja on veidi kummis. Too ketas lüüakse auku ja siis torniga lüüakse kõrgema koha peale. Peale löömist surub siis ketas ennast pessa ja ei lase vett enam läbi. Vaatan homme,mul peaks mõni olema saaksite ettekujutuse asjast.
Kui asi polnud arusaadav siis olen nõus joonise tegema?