Palju õnne!
Arvelesaamist ära võta "kui saame läbi ime arvele" loogikaga. TA on registripidaja ja on oma elu lihtsalt üldiste mängureeglitega arusaadavalt mugavaks teinud. Et omandisuhe olgu järjepidevalt võlaõiguslikult tõestatud jne. Alati ei ole ja de facto on masin ju igati õiguspäraselt sinu.
Esimene vastus on Sulle tava-kanalist kindlasti "ei". Kui selle vaidlustad, asub TA poolt tegelema reaalselt sisu vaatav inimene. Siis saab vast asja korda.
Ma nt mootorivahetuse ja aastaarvu+VIN vahetusega esialgsete "ei"-de järel oma tahtmised saanud. VIN ja muu identiteedi vahetus on tegelikult sisult dokumentideta masinaga sama. Kinnitad, et masin on Sinu oma ja seda igati õiguspäraselt. Ning et kõikvõimalikud võlaõiguslikud nõuded masina osas on Su vastutus - registripidaja kandku lihtsalt masin oma registrisse ja ärgu muretsegu
Ning kuigi praktika puudub, siis ma ei näe põhjust, miks ei peaks registrissesaamisel kehtima asjaõigusseaduse igamise printsiip. Oled asja valdaja 5a ning see on Su omandusse saanud legaalselt - järelikult oled 5a pärast asja omanik. Kusjuures igamise puhul saab seaduse kohaselt ka eelmise valdaja aja selle 5a sisse lugeda.
Eks isehakanud juristidele (sh ma) paistavad asjad kohati liigagi lihtsad, aga see võimalus on igal juhul võimalus. Lihtsalt ebamugavam ja ei kuulu TA pool suvalise teeninduse leti-tädikese pädevusse.
igatahes - kui Sul paistab masinale jäärada paistvat, võta minuga ühendust. Ma olen kindel, et enda omanduses oleva masina saan hiljemalt 5a pärast registrisse ning mul nt kiiret ei oleks