Novembris 2008 tuli foorumis mitmele kasutajale idee et võiks kokku saada, nagu paljud autoklubid teevad. No orgunnisime siis kogunemise Sikupilli parklas. Kohale tuli peale minu vaid wolfe. Selline siis oligi Mosseklubi esimene ühisüritus
2009 maikuus Mosseklubi Saaremaa tripp

Praamijärjekorras.
Nagu piltidelt näha, on rooste juba mõnuga maiustanud ja auto nägi teiste ilusate klubi mossede seas ausaltöeldes koledam välja... Peale Saaremaal käiku sai 412-l ülevaatus läbi ning auto jäi seisma. Üks põhjus oli ka ühe huvitavama hobiauto kojutoomine, mis vajas garaazikohta ja tegemist.
Ja seal ta seisis 2009 aasta jaanipäevast kuni 2011 aasta maikuuni. Peaaegu 2 aastat. Võtsin siis kätte, lõin kummid täis, tõstsin aku peale ning sõitsin garaazi. Pidurid olid selle 2-aastase seismisega muidugi kuhugi ära jalutanud
Kuna garaazis vedelesid ühe usaka veljed, mõtlesin et proovin pullipärast alla. Ja ootamatu avastus - augud sobivad 1:1
Lähemalt paar pilti, mida meie talved vana autoga teevad.

Pagassis rattakoobas.
Sama koht.
Pagassi tihendi renn. Või õigemini see, mis tast järele oli jäänud.
Peale kleepsude eemaldamist ning rellakaga roostekohtade puhtakslaskmist nägi auto selline välja.
Vahepeal sai suve jooksul garaazi sisse ja garaazist välja sõidetud, (päikse käes ikka mõnus ja soe), ning ühel õhtul hooga garaazi sõites sain liiga hilja aru, et pidurid on veel tegemata, ja põrutasin hooga sisse
Õnneks sai see enamvähem talutavalt sirgeks tagasi tõmmatud
Veel keretöö käigust paar pilti.

Krunt seljas
Pagassipõhi värvitud
Ja auto ka
Kuna selle auto katus sai millalgi aastaid tagasi kannatada, ja lainetab mõnuga, siis minu eesmärgiks ei ole selle auto taastamine prillikiviks ja originaalkorda. Pigem on tegemist odava säästuprojektiga, mis võimalikult odavalt tänavatele saaks

Seepärast ka vaid alumise osa värvimine.
Selline ta 2011 sügiseks sai. Ise olen rahul. Jäid veel teha pidurid ja muud nipet näpet pisikest kala, mis seismisega tekkinud olid.

jätkub...